Step 2 Answers

Day 7

  1. 1/6
  2. 3/5
  3. 3/5
  4. 1/49
  5. 5 1/3
  6. 16 1/3
  7. 16 and 15/32
  8. 5 and 1/10
  9. 7 and 21/25
  10. 2

Day 8

  1. 40 minutes
  2. 85 minutes
  3. science
  4. science
  5. 3 and 5/12 hours
  6. 1/6 hours
  7. 4 and 3/4 hours
  8. 19/20 hours
  9. Bible
  10. 3/4 hours
  11. 5 minutes
  12. 3 and 3/4 hours
  13. 1:15 pm

Day 9

  1. 71.291
  2. 269.14
  3. 89.14
  4. 23.35
  5. 49.1
  6. 34.7628
  7. 2.3532
  8. 1.06

Day 10

  1. 53.16
  2. 2
  3. 20/21
  4. 9/10
  5. 14/15 – 12/15 = 2/15
  6. 2/15

Day 11

  1. 1/2  1:2  1 to 2
  2. 4/5  4:5  4 to 5

Practice

  1. $1.56 is the cost per dozen at store #2, so store #1 has the better price.
  2. 5 cents < 6 cents  The big can gives you more for your money.
  3. 8.67 > 8.25  Mario got the better deal.
  4. 6 cents
  5. 1.5 < 1.75  The local market is cheaper.
  6. 5.7 minutes < 8 minutes  Elsie was faster per lap.
  7. 75 < 80   280 miles in 3.5 hours is traveling faster.

Day 16

  1. .6
  2. 1.45
  3. 1/4, 25%
  4. 2.2 = 2 2/10 = 2 1/5
  5. .85 < .854  (almost identical, but Adriana’s a little more)
  6. 20% < 23% Leslie’s

Day 17

  1. 9/6
  2. 4:7 or 4/7
  3. 25/145 = 5/29
  4. ? = 100 because 9 x 4 = 36 and 25 x 4 = 100
  5. 1/4 = 5/?  ?= 4 x 5 = 20 oranges
  6. 1/.38 = 3.5/?  3.5 x .38 = ? = $1.33

Day 19

Number Properties

  1. 14 + 16 + 7 + 23 = 30 + 30 = 60
  2. 6 + 14 + 21 + 9 = 20 + 30 = 50
  3. 64 x 10 = 640
  4. 10 x 12 = 120
  5. 8 (30 + 2) = 240 + 16 = 256
  6. 4 ( 50 + 7) = 200 + 28 = 228
  7. 4×2 + 4×3 = 8 + 12 = 20
  8. 5×8 + 5×9 = 40 + 45 = 85

#6: 2x + 8     and     15 + 5x

Day 20

Writing expressions: $10 + $3h

  1. 48
  2. 27
  3. 10
  4. 8
  5. 32
  6. 23,265

Day 21

  1. 67
  2. 13
  3. 7
  4. 6
  5. n + 26
  6. 6 x 5
  7. 4x + 6y – 2
  8. 6x2 + 11x + 18
  9. 11x2 + 5x + 1
  10. 6x + 11
  11. 3x – 11
  12. 9x – 8
  13. 4xy + 4
  14. 15x + 11y

Day 23

  1. 48 + 35 ≠ 93; 35 is not a solution
  2. 14 x 8 = 112; 8 is a solution
  3. 104 ÷ 8 = 13; 104 is s solution
  4. 112 – 23 ≠ 79; 112 is not a solution
  5. 98 – 34 = 64; 98 is a solution
  6. 14 x 7 ≠ 105; 14 is not a solution
  7. 94 ÷ 3 ≠ 26; 3 is not a solution
  8. 88 + 79 =167; 88 is s solution
  9. 18 + 36 = 54; 18 is a solution
  10. 112 – 35 ≠ 96; 112 is not a solution
  11. 12(7) = 84; 7 is s solution
  12. 7(8) = 56; 8 is a solution

Day 24

  1. m = 18
  2. k = 24
  3. v = 11
  4. b = 5
  5. x = 1
  6. p = 16
  7. b = 32
  8. p = 25
  9. b = 36
  10. a = 19

Day 25

  1. x + 19 = 24subtract 19 from both sidesx = 24 – 19 = 5
  2. 10 = s + 3subtract 3 from both sidess = 10 – 3 = 7
  3. r + 11 = 50subtract 11 from both sidesr = 50 – 11 = 39
  4. q – 8 = 9add 8 to both sidesq = 9 + 8 = 17
  5. 3 = y – 16add 16 to both sidesy = 3 + 16 = 19
  6. b – 13 = 18add 13 to both sidesb = 18 + 13 = 31
  7. a + 17 = 42subtract 17 from both sidesa = 42 – 17 = 25
  8. 12 + n = 28subtract 12 from both sidesn = 28 – 12 = 16
  9. 15 = x – 7add 7 to both sidesx = 15 + 7 = 22
  10. m – 24 = 9add 24 to both sidesm = 9 + 24 = 33
  11. 39 = e – 2add 2 to both sidese = 39 + 2 = 41
  12. z + 68 = 77subtract 68 from both sidesz = 77 – 68 = 9

Day 27

  1. 12q = 36 divide both sides by 12  q = 36/12 = 3
  2. 52 = 13b  divide both sides by 13  b = 52/13 = 4
  3. 64 = 8m  divide both sides by 8  m = 64/8 = 8
  4. 20 = 5y  divide both sides by 5  y = 20/5 = 4
  5. 6s = 30  divide both sides by 6  s = 30/6 = 5
  6. f/3 = 12  multiply both sides by 3  f = 12(3) = 36
  7. d/2 = 13  multiply both sides by 2   d = 13(2) = 26
  8. 7 = n/7  multiply both sides by 7  n = 7(7) = 49
  9. f/7 = 14  multiply both sides by 7  f = 14(7) = 98
  10. g/4 = 6  multiply both sides by 4  g = 6(4) = 24
  11. k/20 = 10  multiply both sides by 20  k = 10(20) = 200
  12. 77 = 11r  divide both sides by 11  r = 77/11 = 7

Day 31

direct variation table.png

2)  No, 2x + 10 = y

3)  Yes, 2x = y

5)  2x = y

6)  3x = y

7)  3x = y

8)  48x = y

9)  x(1/5) = y

Day 33

  1. 96 mm2
  2. perimeter: 38 inarea: 86.25 in2
  3. 17 cm2
  4. 90 ft2
  5. 17.5 in2
  6. 48 cm2

Day 34

  1. 27 m2
  2. 15 yd2
  3. 26 ft2
  4. 48 cm2
  5. 3 x 2 + 2 x 7 = 20 in2
  6. 27 x 24 + 6 x 9 = 702 ft2
  7. 14 square units

Day 35

  1. 162 in3
  2. 144 ft3
  3. 120 m3
  4. [(1/2) 4.0 x 9.0] * 8.1 = 145.8 cm3
  5. 63.75 m3
  6. 1250 cm3
  7. 3 ft
  8. 20 in
  9. 6 cm

Day 38

1) V = 48, SA = 88
2)  V = 15, SA = 46
3)  V = 240, SA = 236
4)  V = 421.875, SA = 337.5 (OR V = 421 7/8, SA = 337 1/2)
5) V = 48, SA = 108
6)  V = 264, SA = 312
7) P = 48
8) P = 9
9) A = 21
10) A = 48

Day 40

  1. Mean: 137/13 = 10 7/13 or 10.54Median: 10Mode: 12
  2. Mean: 299/13 = 23Median: 22Mode: 22
  3. Mean: 81/16 = 5 1/16 or 5.06Median: 5Mode: 3
  4. Mean: 3732/7 = 533 1/7 or 533.14Median: 532Mode: 532

Day 41

  1. Range: 32 – 12 = 20 MAD…First, find the mean: 293/13 = 22.5Next, find the distance (absolute value) between each data value and the mean:|30 – 22.5| = 7.5|21 – 22.5| = 0.5|18 – 22.5| = 4.5|19 – 22.5| = 3.5|23 – 22.5| = 0.5|24 – 22.5| = 1.5|26 – 22.5| = 3.5|32 – 22.5| = 9.5|30 – 22.5| = 7.5|22 – 22.5| = 0.5|12 – 22.5| = 10.5|15 – 22.5| = 7.5|21 – 22.5| = 0.5Finally, find the average of those absolute value differences:(7.5 + 0.5 + 4.5 + 3.5 + 0.5 + 1.5 + 3.5 + 9.5 + 7.5 + 0.5 + 10.5 + 7.5 + 0.5)/13 = 57.5/13 = 4.4MAD = 4.4
  2. Range = 30  MAD = 9.4     mean = 659/8 = 82.4absolute value differences: 5.6, 8.4, 15.6, 6.4, 14.4, 8.4, 6.6, 9.6average of those differences: 75/8 = 9.4
  3. Range = 81  MAD = 19.7
  4. Range = 12  MAD = 2.9

Day 43

  1. 14.6
  2. 8, 9, 10, and 29
  3. yes
  4. graph6a
  5. graph7agraph9

Day 44

  1. Lakeview (Find the difference between the highest and lowest data points. Lakeview = 26-8 = 18; Mountainview = 18-9 = 9)
  2. 15 and 13.5 (Add the data points and divide by ten, the total number of data points.)
  3. Mountainside MS has a more consistent number of wins because most of the values are in one stem. The wins for Lakeview MS are spread out in three stems.
  4. 12 and 14 (There are 10 data values for each school. Find the average of the 5th and 6th values for each school. Lakeview = (11+13)/2 = 12; Mountainside (14+14)/2 = 14

Analyzing Graphs

  1. 2006
  2. 100
  3. decrease
  4. line graph
  5. range = 7; mode = 20
  6. 5

Day 47

  1. 4 or +4
  2. -15
  3. $40 or +$40
  4. >
  5. <
  6. >
  7. <
  8. -8, -4, 3, 5
  9. -3, -1, 0, 6
  10. -6½, -4, 2, 4.5

Day 48

  1. 21
  2. 4
  3. 10
  4. 2
  5. 5
  6. 0
  7. 6
  8. 11
  9. 20

Day 49

  1. 8
  2. 0
  3. -1.75
  4. -0.25
  5. 1/3
  6. 8
  7. 0
  8. 0

Day 50

  1. (-5, -4)
  2. (6, -9)
  3. A (-4, 5);  B (2, 1);  C (-2, -2);  D (4, -3)

Day 52

  1. 9, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72, 81, 90, etc.  9 x something is a multiple of nine.
  2. 1, 64, 2, 32, 4, 16, 8   Numbers that divide evening into 64.
  3. 4, 8, 12, 16, 20 etc.
  4. 1, 42, 2, 21, 3, 14, 6, 7
  5. 2, 3, 5, 7, 11  (Those are the first five prime numbers. A correct answer is any number that only has 1 and itself as factors.)
  6. 4, 6, 8, 10, 12  (A correct answer is any even number other than 2 and any number that has factors other than itself and one.)
  7. 7 x 5
  8. 2 x 2 x 2 x 2

Day 53

  1. 9 to 6 or 9/6
  2. 3:4
  3. 15:145 = 3:29
  4. 100
  5. 32
  6. $2.09
  7. $2.75
  8. 7 cans for $2.89
  9. 215 miles in 3 hours
  10. 416 feet (barely!)

Day 54

  1. 12 + 18 + 7 + 23 = 30 + 30 = 60
  2. 7 + 13 + 21 + 9 = 20 + 30 = 50
  3. 54 x 10 = 540
  4. 17 x 10 = 170
  5. 35
  6. 73
  7. 86
  8. 14
  9. 9 x 9 = 81
  10. 5 x 5 x 5 = 125
  11. 51
  12. -6
  13. 7x + 2y – 4
  14. 2y – 2x + 4

Day 55

  1. x = 9
  2. x = -15
  3. x = 97
  4. x = 40
  5. x ≤ -60
  6. x ≥ -31.25
  7. 140 is greater than or equal to 6 times the number of tables (t), 140 ≥ 6t, t ≥ 24 tables
  8. 1800 is greater than or equal to 6 times the number of calories per meal (m), 1800 ≥ 6m, m ≥ 300 calories
  9. 2500 ≤ 140x, x ≤ 17 people

Day 56

  1. v = 30 in³
    sa = 57 in²
  2. v = 60 ft³
    sa = 110 in²
  3. v = 160 m³
    sa = 232 m²
  4. v = 90 m³
    sa = 126 m²
  5. 65 units²
  6. 42 cm

Day 57

  1. 21
  2. 25.5
  3. 30
  4. 36.5
  5. 8, 12
  6. 8.5
  7. 8.6
  8. range = 63
    MAD = 17.875

Day 58

  1. 3
  2. 10
  3. 0
  4. 5
  5. 5
  6. M (-6,0)
    N (-3,2)
    P (3,-2)
  7. F (-5,1)
    G (3,4)
    H (0,-5)
  8. capture

Day 61

  1. Commutative Property of Multiplication
  2. Associative Property of Addition
  3. Identity Property of Addition
  4. Associative Property of Multiplication
  5. Distributive Property
  6. Identity Property of Multiplication
  7. Commutative Property of Addition
  8. Identity Property of Multiplication

4.  Inverse Property – Multiply by one half and add negative 2

Day 62

  1. -128
  2. James’ house
  3. -22,500; 34,600
  4. -6, -4, 0, 2, 5
  5. one fifth
  6. Honus is correct
  7. Asia
  8. Asia
  9. 20,602′
  10. 18,602’

Day 63

  • 12 feet
  • -22 feet
  • 25 – 5 = 20 points
  • 18 – 7 = 9 degrees
  • 9 * 12 = $108
  • 350/5 = 70 feet
  1. -6
  2. -2
  3. 11
  4. -12
  5. 26
  6. 0
  7. 118 (50 + 50) + (9 + 9)
  8. 4
  9. -280
  10. 280

Day 64

  1.  -5
  2. 13
  3. 11
  4. -11
  5. 15
  6. -5
  7.  8
  8. -5
  9. 3
  10. -13
  11. -6
  12. -9
  13. -10
  14. 15
  15. -5
  16. 6
  17. -53
  18. 0
  19. 54
  20. 3

Day 65

  1. 0.125
  2. 0.1 repeating (0.111111…)
  3. 0.6 repeating
  4. 0.571428 repeating (0.571428571428571428…)
  5. 0.3  You shouldn’t need to divide this one. Just read the fraction out loud. It tells you what the fraction is.
  6. 1.6 repeating (1.66666…)
  7. 1.8
  8. 0.83 repeating (0.833333…)

Day 66

6. 0.18

7. 0.875

8. 0.778

9. 0.90 repeating

10. −33/100

11. 2.25

12. 3.167

13.  5/8

Day 67

  1. 6 jars
  2. 8 weeks
  3. 67.2 miles

Day 68

  1. 38.6
  2. -88.3
  3. 43.2
  4. 10.085
  5. 17.7
  6. 3.7
  7. 46.8
  8. 82.602
  9. -41.03
  10. 124
  11. -18.24
  12. -96.2
  13. -39.56
  14. 37.84
  15. 172.282
  16. 0.052
  17. 0.830
  18. 0.906
  19. 4.219
  20. 0.615

Day 69

1. -17/3
3. 5/4
5. -23/10
7. -13/12
9. -7/8
11. -1/3
13. -29/12
15. -11/14
17. 25/6
19. 151/28

Day 78

  1. x/3
  2. 12 – x
  3. x – 12
  4. 3x – 5
  5. 3/x + 2
  6. 3(x + 5)
  7. 3x + 5
  8. x + 12
  9. 2x
  10. x/2

Day 79

  1. 6x + 1
  2. 11x + 8
  3. 6y
  4. 3x² +11x +10
  5. x² + 6x + 11
  6. 8x + 14y
  7. 8x + 16y
  8. 8x+9
  9. 9x² + 8x
  10. 14x + 10y – 2

Day 80

  1. C
  2. C
  3. B
  4. A
  5. B
  6. D
  7. D
  8. B
  9. C
  10. A
  11. C
  12. A
  13. A
  14. B
  15. B
  16. B
  17. C
  18. C

Day 81

  1. x = 12
  2. z = 51
  3. x = -4
  4. x = 27
  5. x = -3
  6. n = 6
  7. n = 131
  8. x = 33

Day 82

  1. x = -51
  2. r = -135
  3. x = 285
  4. x = -1
  5. x = -6
  6. x = 5
  7. m = 95
  8. x = 48
  9. x = -11
  10. p = -5
  11. n = -60
  12. n = -6
  13. p = -5
  14. k = -18
  15. m = -5
  16. k = 14
  17. b = -13
  18. n = 16
  19. r = 19
  20. x = -11

Day  83

  1. a = 7.1
  2. b = -1.4
  3. x = 7.1
  4. p = 6.3
  5. r = -8
  6. n = 6.6
  7. x = -6.9
  8. x = 1.8
  9. a = 9.5

Day 85

  1. b (x = -3, x = 0)
  2. b (x = -4, r = -3)
  3. b (v = 1, x = 3 1/3)

Day 86

1. v = -1
3. v = 0
5. r = -9
7. p = 7
9. x = 0
11. v = -1
13. v = -22/5
15. n = 4/3
17. n = -1/10

Day 87

1. x = -7
3. x = -8
5. p = -6
7. r = -3
9. n = 8
11. x = 7
13. a = 5
15. r = -6
17. x = 7
19. x = 8

Day 89

  1. v = -6
  2. p = 0
  3. a = 2
  4. n = -2
  5. b = 1
  6. r = 8
  7. x = -1
  8. v = 1
  9. x = -2
  10. n = 4
  11. m – -4
  12. x = -1
  13. n = -7
  14. m = 4
  15. n = -7
  16. n = 0
  17. x = 8
  18. p = -1
  19. p = 5
  20. n = -1

Day 93

Practice

  1. a > -5
  2. ≤ 12
  3. a < – 8
  4. a > -21
  5. a ≥ 9
  6. ≤ -16
  7. a < -58
  8. ≤ -9

Worksheet

2. v ≤ -15
3. v < 12
7. x < 3/2
8. x ≤ 0
9.  n ≤ 7/3
11. n ≥ 7.2
12. a ≥ -18.5

Day 95

Adding and subtracting with inequalities

1. x ≥ -13
4. n ≤ 11
5.  r ≤ -15
6. x ≥ -3/2
10. x < 7/5
13. p > 12.1
14. n ≥ -8.6
15. n ≥ 12.1

Multiplying and dividing with inequalities

  1. x ≥ 6
  2. x > 8
  3. x < 9
  4. x ≥ 99
  5. b ≥ 96
  6. b > 1/2
  7. x 3/4
  8. n > 3/2 (1 1/2)
  9. x > -11/4 (-2 3/4)
  10. ≤ -11/4 (-2 3/4)
  11. v ≥ -14.5
  12. n ≥ 11
  13. v > -8.7
  14. -6.4 ≤ n
  15. b > 1/10

Day 96

  1. $200
  2. 6r
  3. 200 – 6r
  4. $20
  5. $50

Day 98

Misty uses 4/5 cup of sugar per dozen. Rex uses 3/4 cup of sugar per dozen. Misty’s recipe uses more sugar per dozen.

  1. 168/55 inches per hour (Did you remember to convert 7 feet to inches first?)
  2. Trail Mix A is the best buy. (A is $8/lb. B is $8.50/lb. C is $9/lb.)
  3. Grant walked at a faster rate.

Day 101

  1. 40 miles per hour, 40/1, 40:1
  2. 7:1
  3. 2:3
  4. 6:1
  5. 17:51
  1. 42 mph
  2. $392
  3. 19 minutes
  4. 195 ounces
  5. 15 inches
  6. 25 feet

Day 102

  1. yes, k=12
  2. no
  3. yes, k=12.4
  4. yes, k=6
  5. yes, k=15
  6. no
  7. yes, k=4
  8. no
  9. yes, k=6000
  10. yes, k=5

Day 103

  1. Yes, k = 1.5
  2. Yes, k =  4 1/8
  3. no
  4. yes, k = 1/4
  5. no
  6. yes, k = 1.25
  7. no
  8. yes, k = 0.8, y = 0.8x
  9. no                            
  10. no
  11. yes, k = 5/2. y = (5/2)x
  12. no

Day 104

  1. 15% decrease 12/80 = 3/20

Day 105

  1. -62%
  2. 45
  3. -17.5%
  4. 166.7%
  5. 180
  6. 11.5%
  7. 9.9
  8. 36.8%
  9. 67.1%
  10. 181.3
  11. -27.6%
  12. 68.4%
  13. 45
  14. 132.8%
  15. -46.2%
  16. 13.5
  17. Discount per computer: $117.48
    Total Discount for all 6 computers: $704.88
    Final Cost: $5169.12
  18. $225.25
  19. 231.8%

Day 106

  1. $120.00
  2. $100.00
  3. $81.00
  4. $12.00
  5. $2515.80
  6. $2295.25
  7. 6.25%

Day 107

  1. $756.00
  2. $66.70
  3. $518.75
  4. $9828.00
  5. $41.04
  6. 32%
  7. 8.5%

Day 108

  1. $33.75, $258.75
  2. $446.25, $4696.25
  3. $19.85, $416.85
  4. $87.50, $787.00
  5. $62.00, $837.00
  6. $58.50, $708.50
  7. $178.50, $3153.50
  8. $135.00, $635.00
  9. $213.30, $1635.30
  10. $346.50,  $1846.50

Day 110

1. p = -2
3. v = -10
5. m = 3
7. n = 4
9. r = -1
11. b = -6
13. r = -2
15. n = 3
17. m = -16
19. p = 16

Day 111

Proportions

1. no
3. yes
5. no
7. (answers will vary) 7/31 = 14/62
9. (answers will vary) 6/29 = 12/58
11. (answers will vary) 17/39 = 34/78
13. 5, 4, 25, 12, 70
15. (answers will vary) 20:42, 40:84
17. (answers will vary) 10:18, 15:27
19. yes
21. no
23. 6
25. 4.9

Rates

  1. $17.25 per hour
  2. 75 calories per ounce
  3. 3.8 envelopes per minute
  4. 57.8 miles per hour
  5. 4.8 yards per second
  6. 392 miles per hour
  7. 3.6 earned runs per game

Day 112

  1. 121.5 kilometers
  2. 180 miles
  3. 2.5 centimeters
  4. 1 in : 60 miles

Day 114

  1. 75%
  2. 8
  3. 21
  4. 9
  5. 4/3
  6. 16/9

Day 116

  1. W = 8, L = 6
  2. W = 12, L = 9
  3. W = 4/3, L = 1
  4. 14
  5. 28
  6. 42
  7. 14/3
  8. 12
  9. 48
  10. 108
  11. 4/3
  12. 4 times longer
  13. 4 times larger
  14. 16 times larger
  15. same ratio
  16. squared ratio
  17. a) 3/2
    b) 2
    c) pABCD = 24, pMNOP = 16
    d) 2/3
  18. 5, if similar figures have scale factor r, then the perimeters of those figures are in ratio r
  19. 4, if similar figures have scale factor r, then the perimeters of those figures are in ratio r
  20. 3, To find the scale factor from the area, work backwards – find the area ratio and UNsquare it (find its square root). The area ratio is 9:1. The square root of 9 is 3.

Day 118

  1. ∠ CFD and ∠ CFA
  2. ∠ BFA and ∠ BFC, ∠ BFC and ∠ CFD, ∠ CFD and ∠ DFE, ∠ DFE and ∠ EFA, ∠ EFA and ∠BFA, ∠ CFE and ∠ CFB (more answers are possible)
  3. ∠ BFA and ∠ BFC
  4. ∠ CFB
  5. ∠ BFA and/or ∠ DFE
  6. ∠ CFA
  7. No, they don’t have a common side.
  8. No, they don’t have a common side.

Day 120

1) obtuse
3) right
5) obtuse
7) alternate interior
9) alternate exterior
11) 117°
13) 63°
15) 84°
17) x = 34
19) x = 29

Day 121

  1. not a triangle (1 + 2 = 3, must be greater than 3)
  2. unique triangle
  3. unique triangle
  4. not a triangle (angle sums ≠ 180°)

Day 123

  1. Rectangle (6th shape)
  2. Square (4th shape)
  3. Triangle (1st shape)
  4. Trapezoid (3rd shape)
  5. Circle (5th shape)
  6. Parallelogram (2nd shape)

Day 126

  1. 125.6
  2. 69.08
  3. 31.4
  4. 43.96
  5. 18.84

Day 127

  1. 51 square inches
  2. 118.5

Day 128

  1. approximately 21 units²
  2. approx 23 units²
  3. 90 ft²
  4. 208 m²
  5. 140 ft²
  6. 23.13 m²
  7. 100 ft²
  8. 33.28 m²
  9. 57.12 m²

Day 134

  1. 8 cubes

  2. 8 cubes

  3. 0 cubes

  4. 0 cubes

  5. 27 cubes

  6. 8 cubes

  7. 12 cubes

  8. 6 cubes

  9. 64 cubes

  10. 8 cubes

  11. 24 cubes

  12. 24 cubes

Day 135 (Please let us know if you find any incorrect answers by reporting here: https://www.facebook.com/groups/366407976793654/)

1. 280 yd³
3. 166.5 cm³
5. 84 mi³
7. 30 m³
9. 18 mi³
11. 24 yd³
13. 10 cm³
15. 320 yd³
17. 72 ft³
19. 12 ft³

Day 136

  1. 80 m2
  2. 24 m2
  3. 78 km2
  4. 110 m2
  5. 96 km2
  6. 60 ft2
  7. 47.4 m2
  8. 70.2 km2
  9. 61.6 ft2
  10. 66 mi2

Day 137 (Please let us know if you find any incorrect answers by reporting here: https://www.facebook.com/groups/366407976793654/)

  1. 257 in²
  2. 106.4 mi²
  3. 64 yd²
  4. 168 yd²
  5. 72 m²
  6. 600 in²
  7. 352 yd²
  8. 60 cm²
  9. 376 ft²
  10. 132 ft²
  11. 320 cm²
  12. 236 cm²
  13. 154 ft²
  14. 98.2 cm²
  15. 64 yd²
  16. 242 yd²
  17. 48 cm²
  18. 96 yd²
  19. 313 cm²
  20. 54 in²

Day 140

  1. V = 16 yd³, SA = 40 yd2
  2. V = 28 cm³, SA = 60 cm2
  3. V = 18 mi³, SA = 48 mi2
  4. V = 20.4 mi³, SA = 50.2 mi2
  5. V = 96 yd³, SA = 128 yd2
  6. V = 125 mi³, SA = 150 mi2
  7. V = 112 in³, SA = 156 in2
  8. V = 128 yd³, SA = 192 yd2
  9. V = 80 cm³, SA = 112 cm2
  10. V = 320 yd³, SA = 288 yd2

Day 141

  1. 3.2 inches
  2. 38.4 inches
  3. Centerville
  4. Springville
  5. 2 inches
  6. 3 inches
  7. Springville
  8. Springville

Day 142

  1. a
  2. b
  3. a
  4. b
  5. b
  6. b
  7. c
  8. b
  9. a
  10. a
  11. d
  12. c
  13. c
  14. ?
  15. c
  16. 1st: 7, 2nd: 8.5, 3rd: 12
  17. 4, 19
  18. 25%
  19. (answers vary) The class scored between 4 and 19 points. 75% of the class scored between 7 and 12 points. The median score was 8.5, meaning that 50% of the class scored above that and 50% scored below. 25% of the class scored between 7 and 8.5 points. 25% of the class scored between 8.5 and 12 points.

Day 144

  1. a
  2. c
  3. c
  4. c
  5. b
  6. d
  7. c
  8. d
  9. 1035 ft
  10. Population: all book store customers
    Sample: book store customers who buy mystery novels
  11. Pop: all teachers
    Sample: math teachers
  12. Pop: all jazz club members
    Sample: members who return the comment cards
  13. Pop: all 7th & 8th graders at the school
    Sample: the 20 students who were surveyed
  14. This is not a random sample because registered voters within the state of Maine who are not independents cannot be chosen for the survey.
  15. Systematic; the rule is to survey every twentieth person as the people leave the theater.
  16. This sample should not be biased because each person is chosen randomly and will be just as likely to be satisfied or dissatisfied.
  17. 140
  18. 70%
  19. 24
  20. 85

Day 145

  1. (answers will vary) Temperatures are lowest in both places during December and January and highest in both places in July and August. Average temperatures in Washington don’t go above 70 but go below 50. Average temperatures in California go above 100 but don’t go below 50.
  2. b
    The lowest average is around 45 and the highest average is around 68.
  3. d
    March, April, May, October, November
    found all the months between 68 and 92 degrees

Day 146

  1. as likely as not
  2. unlikely
  3. likely
  4. certain
  5. impossible

 

  1. P(odd) + P(not odd) = 1/2 + 1/2 = 1
  2. P(less than 3) + P(3 or greater) = 1/3 + 2/3 = 1
  3. P(3 or greater) + P(less than 3) = 2/3 + 1/3 = 1
  4. P(less than 7) + P(7 or greater) = 1 + 0 = 1
  5. P(greater than 6) + P(6 or less) = 0 + 1 = 1

 

  1. P(less than 7) = 1, certain
  2. P(tail) = 1/2, as likely as not
  3. P(purple) = 7/8, likely
  4. P(greater than 7) = 0, impossible
  5. P(8 of hearts) = 1/52, unlikely
  6. P(less than 9) = 1, certain
  7. P(head) = 1/2, as likely as not
  8. P(red) = 1/2, as likely as not
  9. P(sum of 14) = 0, impossible

Day 147

  1. D
  2. C
  3. E
  4. B
  5. A
  6. 7/9
  7. 5/6
  8. unlikely
  9. as likely as not

Day 148

  1. 3/8; 0.375; 37.5%
  2. 8/25; 0.32; 32%
  3. 1/4; 0.25; 25%
  4. 21/40; 0.525; 52.5%
  5. 13/20; 0.65; 65%
  6. 7/20; 0.35; 35%

Day 149

  1. 21/25
  2. 3/8
  3. 7/8
  4. 7/20
  5. 99/130
  6. 31/130
  7. 5/6
  8. 1/6
  9. 5/7

Day 150

  1. D
  2. G
  3. E
  4. J
  5. C
  6. I
  7. A
  8. F
  9. H
  10. B

Day 151

  1. 1/4; 0.25; 25%
  2. 1/2; 0.5; 50%
  3. 5/6; 0.833; 83.3%
  4. 2/5; 0.4; 40%
  5. 3/50; 0.06; 6%
  6. 3/4; 0.75; 75%
  7. 2/9
  8. 1/3
  9. 7/9
  10. 4/9
  11. 9:16
  12. 7:16

Day 152

  1. True
  2. False
  3. False
  4. True
  5. False
  6. True
  7. True

Day 153

  1. 6, 5, 3, 7, 6, 5, 7, 7, 7, 4
  2. 6/10 = 3/5 = 60%

Day 154

  1. 36
  2. 6
  3. Yes
  4. 12
  5. 4
  6. 5

Day 155

  1. 298
  2. 49
  3. 40
  4. 570
  5. 26
  6. 26
  7. 153
  8. 4
  9. No. 7 days * P(snowfall) = 7 days * 20/(28 + 31) = 2.3 days. Jack can expect to be able to get around less than 5 days.
  10. DEF Airlines. ABC Airlines has had delays about 14% of the time.

Day 156

  1. Dependent
  2. Independent
  3. Independent
  4. Dependent
  1. 5/36
  2. 5/12
  3. 7/12
  4. 1/12
  5. 5/12
  6. 1/6
  7. 0
  8. 1/36

Day 157

  1. 1/16
  2. 0.17
  3. 1/36
  4. 1/3
  5. 1/216
  6. 3/10
  7. 1/4
  8. 5/36
  9. 1/4
  10. 1/12
  11. 1/456,976
  12. 1/1000

Day 158

  1. 15 possible combinations
    12, 13, 14, 15, 16
    23, 24, 25, 26
    34, 35, 36
    45, 46
    56
  2. Each $1 ticket has a 1/15 possibility of winning $10. This is not likely to be a good fundraiser.